Declaratieservice voor de zorg en GGZ


Declaratieservice in de zorg uit handen geven

declaratieservice zorg

Declaratieservice voor de zorg

De veranderingen in de zorg maken het declaratieproces steeds ingewikkelder. Hoe u declareert hangt van een aantal factoren af. Basis GGZ declareren hangt af van verschillende zwaartes: jeugd wordt gedeclareerd via de gemeente en GGZ-trajecten werken met een Diagnose Behandeling Combinatie. Welke zorg vergoedt de zorgverzekeraar en welke moet de cliënt zelf betalen? Declareert u gecontracteerd of ongecontracteerd? Het kan ook dat u declareert aan de cliënt zelf. Al deze factoren bepalen de manier van declareren. Den Heijer Administratieservice neemt graag uw declaratie voor de zorg op zich met de declaratieservice. Hierdoor hoeft u niet met de cliënt over geld te praten en focust u zich alleen op de zorgverlening.

Declaratie naar de zorgverzekeraar

Wanneer u de geleverde zorg wekelijks, maandelijks of op afroep declareert bij de zorgverzekeraar, is dat voor ons geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat de declaratie op tijd bij de zorgverzekeraar is. Wij verzenden alle declaraties met Vecozo. Denk hierbij aan declaraties voor DBC, Basis en Fysio. Declaraties met een papieren nota en akte van cessie verzenden wij samen met een begeleidende bief via de post naar de zorgverzekeraar.

Declaratie naar de cliënt

Bij het ongecontracteerd werken, kan het zijn dat de verzekeraar eist dat de cliënt zelf de factuur indient bij de verzekeraar. In dit geval sturen wij de factuur naar de cliënt met verdere uitleg over het proces.

Declaratieproces bewaken

Het declaratieproces bewaken wij voor u zodat u daar zich geen zorgen over maakt. Wij halen retourinformatie via Vecozo binnen als de declaraties digitaal ingediend zijn. Wij ontvangen de retourinformatie via de post of vragen deze telefonisch op indien de declaratie met akte van cessie is ingediend via de post. Indien de declaratie afgekeurd is, ondernemen wij direct actie na het beoordelen van de retourinformatie.

Over Den Heijer Administratieservice

Door jarenlange ervaring neemt Den Heijer Administratie met alle plezier uw declaratieproces uit handen. Naast het declaratieproces kunnen wij ook andere diensten van de zorgadministratie overnemen. Ons dienstenpakket kan volledig op uw wensen worden aangepast. U komt nooit voor verrassingen te staan omdat wij vooraf met u bespreken welke diensten wij van u overnemen. U betaalt dan ook alleen voor deze administratieve diensten. Omdat wij graag bijdragen aan de maatschappij steunen wij Stichting Elim en Mercy Ships.

We gaan samen in gesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op voor meer informatie.