Zorgadministratie


wat is zorgadministratie

Zorgadministratie

Wat is zorgadministratie? Zorgadministratie is voor een zorginstelling of praktijk erg belangrijk. Maar wat is zorgadministratie precies? Zorgadministratie is alle administratie die komt kijken bij het verlenen van zorg door een zorgverlener, instelling of praktijk. Een zorgverzekeraar vergoed de juiste hoeveelheid alleen bij een juiste registratie en de goede manier van declareren. Hierdoor wordt zorgadministratie steeds belangrijker. Regels en wetten omtrent zorgadministratie veranderen nog wel eens, waardoor de zorgadministratie steeds complexer wordt.

Waar bestaat zorgadministratie uit?

Zorgadministratie is een groot begrip en bestaat uit veel werkzaamheden. Om het overzichtelijk te maken geven we een aantal voorbeelden van zorgadministratie:
– Invoer van cliëntgegevens
– Invoer van tarieven, behandelaren, codelijsten, behandelingen, enz.
– Uitvoeren van een COV-check
– Boeken van ontvangen betalingen
– Verwerken van verrekeningen
– Het soort onderzoeken en behandelingen registreren
– Duur van het behandeltraject en onderzoeken registreren

Wie voert de zorgadministratie uit?

Bij een praktijk doet de zorgverlener dit meestal zelf. Bij een instelling voert een administratief medewerker de zorgadministratie uit. De zorgadministratie kan een tijdrovende klus zijn voor u of uw medewerker. Door de steeds veranderende wet- en regelgeving kan de zorgadministratie steeds complexer en onoverzichtelijk worden.

Over Den Heijer Administratieservice

Met jarenlange ervaring verzorgt Den Heijer Administratieservice uw zorgadministratie met veel plezier. Ons dienstenpakket kan volledig op uw wensen worden aangepast. Wij nemen uw vorderingen niet over en financieren uw declaraties niet voor. U komt hierdoor nooit voor een verrassing te staan. U betaalt bij ons alleen voor de van tevoren afgesproken diensten. Transparant en overzichtelijk zodat u altijd weet wat u te wachten staat.

Zorgadministratie uit handen geven

Heeft u geen tijd voor uw zorgadministratie of wilt u graag een helpende hand? Denk er dan over na om een gedeelte of de hele zorgadministratie uit handen te geven. Zo heeft u meer tijd voor uw cliënten en voeren wij voor u de administratie uit.

Geïnteresseerd of meer informatie? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.