Zorg declaratie geef je gemakkelijk uit handen


Zorg declaratie

Zorg declaratie

De steeds veranderende wet- en regelgeving maken het declaratieproces steeds complexer. Hoe u moet declareren hangt af van het soort zorg dat verleend is, welke zorg wel en niet vergoed wordt en of u gecontracteerd of ongecontracteerd declareert. Een andere factor die bepaalt hoe u declareert, is of u direct aan de cliënt zelf declareert. Al met al veel factoren invloed hebben op de manier waarop u declareert. Wij van Den Heijer Administratie snappen dat u niet alle tijd heeft om het declaratieproces te verzorgen en dat u zich liever bezighoudt met de zorg van uw cliënten. Wij nemen dan ook met plezier uw declaratieproces uit handen zodat u zich focust op de zorg van de cliënt en niet over geld hoeft te praten.

Zorg declaratie naar zorgverzekeraar

Uw zorg declaratie declareren wij wekelijks, maandelijks of op afroep. Het is maar net hoe u het graag wilt. Wij zorgen dat de declaratie op tijd de deur uit is en bij de zorgverzekeraar ligt. U maakt zich dus geen zorgen over het indienen van declaraties. De declaraties die wij online kunnen indienen (DBC, Basis en Fysio), worden met Vecozo ingediend. Samen met een begeleidende brief versturen we declaraties met een papieren nota en akte van cessie per post naar de zorgverzekeraar.

Declaratie naar de cliënt

Bij het ongecontracteerd werken, kan het zijn dat de verzekeraar eist dat de cliënt zelf de factuur indient bij de verzekeraar. In dit geval zullen wij de factuur naar de cliënt met verdere uitleg over het proces.

Het proces bewaken

Zodra de declaraties ingediend zijn, bewaken wij het proces voor u. De retourinformatie voor online ingediende declaraties halen wij via Vecozo binnen. Voor zorgdeclaraties met akte van cessie die via de post ingediend zijn, ontvangen wij de retourinformatie via de post. Indien wij deze niet via de post ontvangen, vragen wij deze telefonisch op. Wij beoordelen de retourinformatie wanneer er een gedeelte van de declaratieservice is afgekeurd, ondernemen wij actie en achterhalen wij de reden. We sturen altijd een bericht naar de cliënt met de reden van afkeuring.

Over Den Heijer Administratieservice

Wij nemen graag uw declaratieproces uit handen. Met onze jarenlange ervaring en kennis over zorgadministratie helpen wij u graag. Het dienstenpakket kunt u volledig zelf samenstellen. Omdat wij vooraf afstemmen welke administratieve diensten wij uit handen nemen, komt u nooit voor een financiële verrassing te staan. U betaalt alleen voor de diensten die wij afspreken.

Geïnteresseerd in onze diensten of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.